Ruim 100 jaar uw verse bakker

Bakkerij de Jong is al tientallen jaren dé lekkerste verse bakker in Oosterhout en vanaf nu ook uw online bakker. Dagelijkse werken wij met de beste verse ingrediënten en bakken wij heerlijk vers brood. Wij garanderen de beste kwaliteit en de beste smaak voor onze producten, of dit nu brood of banket is. Om het helemaal makkelijk te maken kunt u online brood bestellen en thuis of op het werk laten bezorgen.

De bakkerslijn loopt terug tot voor 1800. De grootvader van mijn opa had een bakkerij aan de Klappeijstraat. Eén zoon volgde hem daarin op, de tweede (Toon) verhuisde naar de Rulstraat waar hij de bakkerij van de heer van Etten overnam en deze op zijn naam opende op 27 Januari 1900.

Rond 1900 bakte men alleen witbrood, tarwebrood, roggebrood en beschuit. De oven werd opgestookt met takkenbossen, wanneer de temperatuur hoog genoeg was veegde men de takken uit de oven en gingen de broden erin. Blikken werden er toen niet gebruikt er werden alleen ronde vloerbroden gebakken. Hoewel er een winkeltje bij de bakkerij zat bracht Toon het meeste brood gewoon aan huis. Tot 1930 werd het brood rondgebracht met een kar waar een hond voor gespannen werd. Later toen de hondenwagens verboden waren bezorgde Toon met een handkar terwijl zijn zoon Jan, mijn opa, meefietste met een bakfiets.

In Juli 1946 volgde Jan zijn vader op. De takkenbossenoven werd vervangen voor een op briketjes gestookte oven. Naast de vloermikken werden er nu ook broden in blik gebakken en naast het wit brood en tarwe brood kwamen er krentenmikken en eierkoeken in het assortiment. Het brood werd nog steeds bezorgd maar ook hier deed de moderne tijd zijn intrede, mijn opa deed dit met een soort brommobiel met aanhanger. Jan werkte met twee knechten maar de hulp van familie was onontbeerlijk. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er doorgebakken en zeker op de feestdagen werkte het hele gezin mee in de bakkerij.

In januari 1973 volgde mijn vader, Ton de Jong, zijn vader op en begon een ingrijpende verbouwing van het pand aan de Rulstraat. De bakkerij werd vernieuwd er kwam een magazijn, kelder en een bovenwoning. Een moderne gasoven maakte de briketten overbodig. Naast brood kwam er ook een ruim assortiment aan banket.

Veel is er veranderd in die honderd jaar, het pand, het assortiment groeide van een roggebrood naar schappen vol brood van allerlei soorten, broodjes, snacks en banket. Wat niet veranderd is het harde werken, het persoonlijk contact met de klanten en de aandacht die aan de producten wordt besteed. Ik sta nog steeds voor kwaliteit voor de producten die ik mijn klanten wil aanbieden.

Met vriendelijke groet,

Koen en Linda de Jong

Bakkerij de Jong


Rulstraat 22
4901 LN  OOSTERHOUT

Heeft u vragen?
Bel 0162-453256 of stuur ons een e-mail of bericht.